Selskapsanalyse eller deltakelse i aksjekonkurransen kan bli lønnsomt for din karriere.

Høstens vinner av analysekonkurransen kommer fra Trondheim Økonomiske Høyskole og heter Vidar Lyngvær. Analysen var av oppdrettselskapet Cermaq og var favoritten til 3 av 4 dommere. Juryen denne runden var Thomas Nielsen i Pareto, Tore Østby fra Nordea, Oddvar Bjørgan i Sparebank 1 markets og Frederik Lunde fra Carnegie. Tilbakemelding Lyngvær fikk var følgende; god dybde i regnskapstall og estimater, bra omtale av kurstriggere, komparativ prising av konkurrentene, god forståelse av bransjen, selskapet og prisingsmetodikk og grei oppsummering av makroforhold.
Som belønning for strevet skal analysevinneren bli med Dag Sletmo i ABG Sundal en dag på jobb. Går alt etter planen vil Lyngvær bli med Sletmo på Q3-presentasjonen til Cermaq og lære hvordan analytikerne jobber videre med tallene som blir presentert på pressekonferansen.

Over 52% slår børsen

Tross sterke fall blant flere enkeltaksjer og hovedindeksen på Oslo Børs i september, klarer studentene å slå både markedet og ekspertene. Oslo Børs har siden konkurransestart 12. september falt 1,4 prosent. Tross nedgangen og den rådende usikkerheten i markedet kliner studentene i aksjekonkurransen til. Over 52 prosent av studentporteføljene har i samme periode slått hovedindeksen på Oslo Børs.

Stillingen etter tre uker med aksjehandel er det relativt jevnt i toppen i samtlige av divisjonene. I den prestisjetunge Eliteserien finner vi ukens vinner, Jentoft Business Academy fra Handelshøyskolen i Bodø, som kan trone seg med både første plass og ukens vinner. Laget har besluttet å selge seg helt ut av markedet som kan skape sjanser for resten av lagene i Eliteserien. Invictus og BI Nydalen kan derfor knappe sterkt innpå hvis de klarer å plukke de riktige aksjene denne uken.

Ser vi videre nedover i divisjonssystemet finner vi MTM Finans fra BI Bergen, som leder AksjeNorge-ligaen med en avkastning på 6,3 prosent. I tillegg til å lede AksjeNorge-ligaen kan de også foreløpig krone seg med “høyest avkastning i konkurransen”. Dette bør lederen Mats Myrvold være stolt av, som kan snu seg og se at neste lag i ligaen ligger over seks prosent bak.

Samarbeid med NFF

Unge Aksjonærer legger ikke bare til rette for at studenter skal lære seg å handle aksjer, vi inngikk også et samarbeid med Norges Finansanalytikers Forening (NFF). De skal hjelpe Unge Aksjonærer med å øke kunnskapen om aksjemarkedet og la studenter i hele Norge få muligheten til delta på NFFs seminarer og kurs. Følg med på Unge Aksjonærer sine hjemmesider for mer kunnskapsfremmende informasjon.

Skoleindeksen

Konkurransen mellom utdanningsinstitusjonene er for tiden svært turbulent. Nå er det BI Nydalen som troner øverst med en porteføljeverdi på 982 412 kroner etter tre ukers trading. Det ventes stor spenning til denne indeksen som viser gjennomsnittet på hvor dyktig skolens studenter er i aksjetrading.

Om forfatteren

Jens Petter Skaug går Master i Strategic Management på Handelshøyskolen BI og har en bachelor i finans fra samme skole. Har vært med i foreningen siden 2008 og var styreleder fra 2009-2011. Han har i tillegg sittet i blant annet Shippingutvalget og vært fagansvarlig i Finansgruppen ved BI.

Kommenter