Artikkel i Finansavisen 13.03.2012

Studenter på børs går sin gang, og flere av studentlagene har levert svært god avkastning på kun 6 uker. Det er Trondheim Økonomiske Høgskole som leder skoleindeksen, som viser en gjennomsnitts avkastning for skolens lag, tett etterfulgt av Univeristet i Ås UMB og BI Nydalen. I Eliteserien er det Hobbyinvestorene fra UiA som leder med 19 prosent avkastning, på første plass i Aksjenorge ligaen finner vi RMN invest med 22,7 prosent avkastning, og på førsteplassen i 2. divisjon ligger market beaters med 22,8 prosent avkastning.

Unge Aksjonærer har tatt en prat med laget som ligger på andre plass i 2. divisjon, FA&BM fra Høgskolen i Oslo, om hvordan de har oppnådd en avkastning på 17,6 prosent, og hvor man som student kan få mer kunnskap om aksjer og trading.

 Hvilke aksjer har dere hatt best avkastning på og har dere hatt mye utskiftning i porteføljen?

Aksjene vi har hatt best avkastning på er BIONOR, FUNCOM, AKSO, WWASA og Yara. Porteføljen vår har endret seg en del siden vi startet. Ettersom aksjene har steget, har vi solgt da vi trodde toppen var nådd, og kjøpt da vi så en oppside verdt å satse på, sier Markus Vesterhus, leder for FA&BM, og student ved Høgskolen i Oslo.

 Hvilke metoder bruker dere for å finne de beste aksjene?

 Vi bruker hovedsakelig nyheter for å velge våre aksjer. Disse er da makronyheter som vil påvirke hele hovedindeksen og selskapsnyheter som påvirker en enkelt aksje. Finanskalenderen forespeiler hva som kommer og hvilke tall som legges frem. Aktiv bruk av denne hjelper oss å skimte hva som vil kunne påvirke kursene de neste ukene. Aksjene vi har tradet er aksjer som vi har fulgt en god stund og har god kjennskap til. Dermed har det vært lettere å forutse hva som vil skje, sier Finn Atle B. Andersen fra FA&BM

4. Hvor kan studenter få mer kunnskap om trading og aksjehandel?

 Interesserte studenter anbefales å følge med på økonominyheter generelt, og firmanyheter spesielt. Hvordan nyheter påvirkere aksjekursene er viktig å lære seg fra start. I tillegg er det et stort læringspotensialet i fiktive aksjespill, som Studenter på Børs. En type aksjegruppe gir innblikk i markedet ved at man hele tiden holder seg oppdatert på markedet og porteføljen, og det presser en også til å snakke høyt om sine vurderinger. Vår gruppe består av én person med erfaring, mens de andre mer eller mindre har blitt lært opp til å komme med egne vurderinger. Læringskurven siden Januar har vært enorm, og den har tydelig gitt avkastning, forklarer bjørn Jæger fra FA&BM.

Konkurransen varer helt frem til 13. april, og vinner av konkurransen vil bli offentliggjort på Unge Aksjonærer og Oslo ensis sitt Finansseminar 2012 den 14. april.

 

Om forfatteren

Fabian er 23 år og går første året finans på BI. Utrolig glad i å lese bøker om finans, og særlig interesse for makroøkonomi og markedspsykologi.

Kommenter