Årets første omgang av Studenter på børs går av stabelen den 6. februar. Konkurransen går ut på at hvert studentlag får1 million fiktive kroner til å investere på Oslo børs, over en periode på 10 uker. Fjorårets vinnere var Jentofts business Academy fra Handelshøyskolen i Bodø, med en avkastning på hele 20 %. Mye av avkastningen Skyldtes en short-posisjon i Frontline, da aksjen i høst stupte fra rundt 30 kr til ca. 17 kr.

Studenter på børs er en åpen konkurranse for studenter med interesse for økonomi og aksjeinvestering. Og gir mulighet for erfaring med aksjeinvestering, samt konkurrere mot andre skoler fra hele Norge.

Analysekurs for studenter

Den 19. Januar i år, samlet rundt 40 av Unge Aksjonærers medlemmer seg i SEB’s lokaler på Aker brygge. Unge Aksjonærer i samarbeid med SEB arrangerte analysekurs, som «kick-off» på årets første analysekonkurranse.  Peder Strand fra SEB gikk igjennom grunnleggende analytiske strategier, og studentene noterte ivrig. – Kurset gir en gyllen mulighet til å skaffe seg erfaring i ulike tema og emner som en ofte ikke får inngående kjennskap til på skolen, sier Morten Fylkesnes, deltager på analysekurset, og student ved Handelshøyskolen BI.

Unge aksjonærer regner med at dette kurset vil hjelpe Studenter til å kunne skrive egne aksjeanalyser, og dermed kunne delta i deres analysekonkurranse. Siste frist for å sende inn bidrag er 1. mars.

Analytiker for en dag

Den 5. januar fikk fjorårets vinner av analysekonkurransen, Vidar Lyngvær, være en analytiker for en dag og fikk æren av å følge ABG Sundal Colliers analytiker Dag Sletmo en vanlig dag på jobb.

- Inntrykket mitt er at det er mye hardt arbeid, men til gjengjeld får man jobbe med noe man elsker, og da går dagen mye raskere. Å se hvordan arbeidsmiljøet var i firmaet var også en flott erfaring. I tillegg fikk jeg delta på morgenmøtet og fikk innblikk i ABGs analysemodeller. Jeg føler jeg fikk mye ut av dagen, forteller den fremtidige analytikeren.

Tross ny erfaring og mer kunnskap om hva som legges vekt på i en selskapsanalyse, syns studenten at selve oppsettet av sin personlige analyse i analysekonkurransen var god. – Dog skulle jeg gjerne hatt med en sterkere analyse av tilbudet i bransjen og styrket delen om kurstriggere, ettersom det er det som skal pitches til investorene, legger Lyngvær til.

Endringer i Ledelsen

Etter å ha hatt en ledende posisjon i Unge Aksjonærer i 2,5 år, har Jens Petter Skaug gitt stafettpinnen videre til Fabian Harang. – Jeg er veldig stolt av å ha vært med på utviklingen av en organisasjon for studenter med interesse for finans, sier Jens Petter Skaug.

Om forfatteren

Fabian er 23 år og går første året finans på BI. Utrolig glad i å lese bøker om finans, og særlig interesse for makroøkonomi og markedspsykologi.

Kommenter