Bjørnar Hernes vinner Analysekonkurransen

Vinneren av høstens analysekonkurranse, Bjørnar Hernes, blir tildelt BlackBerryen av Trigcoms Jan Hatlebrekke.

Bjørnar Hernes fra Handelshøyskolen BI, forførte meglerhusene med sin salgsanbefaling av Frontline under headeren: «Thanks, But No Tanks».
Unge Aksjonærers analysekonkurranse, hvor studenter fra hele landet kan levere aksjeanalyser, er igjen avviklet. Siviløkonomstudent Bjørnar Hernes (21) ble plukket ut som klar vinner med sin kreativt formulerte salgsanbefaling av tankrederiet Frontline. Kursmål ble satt til 120 NOK, drøye 25 prosent ned fra dagens kurs.

-Utsiktene i stortankmarkedet gir meg frysninger nedover ryggen. Ordreboken er rekordhøy, rate-estimatene i US er hinsides og konsensus for annenhåndspriser likeså. I tillegg tror jeg at kurspremien, som ligger skyhøyt over verdijustert egenkapital skal innsnevres – da den historiske track-recorden ikke er mulig å gjenta i løpet de neste to-tre årene, mener Hernes.

Verdifulle tilbakemeldinger

Et proffpanel bidrar hver runde med ekspertise for å rangere de beste deltakerne, og i denne omgang bestod juryen av Kjetil Garstad i Arctic Securities, Endre Storløkken fra Danske Markets og Kjell Erik Eilertsen fra Fearnley Fonds. Panelet viser til at Hernes belyser viktige sider ved tankmarkedet, og diskuterer balansen rundt tilbud og etterspørsel godt. Videre ble det påpekt at han problematiserer annenhåndsverdiene og ulike scenarier for NAV på disse, hvilket var positivt.

-Han påpeker hva forventningene til andre analytikere er og hvor risikoen for disse estimatene ligger. Dette er bra, kommenterer Garstad i Arctic.
I etterkant av kvartalsrapporten har studentens spådommer materialisert seg ytterligere, og flere meglerhus har nærmet seg kursmålet som Hernes komponerte alt i oktober. Hittil i år er det kommet inn 20 analyser der energi og teknologi dominerer sektorpreferansene. Hernes er svært takknemlig for at han var en av de heldige som fikk tilbakemeldinger fra proffene.
- Tilbakemeldiner fra fagfolk er årsaken til at jeg ble med. Positive tilbakemeldinger er bra, men det er de negative kommentarene jeg vektlegger mest. Det er den eneste måten jeg kan bli enda bedre på, tror Hernes.

Ønsker finansjobb

Det er ikke første gangen Hernes deltar, i forrige runde ble han nest best med sitt råd om salg av Fred Olsen Energy, og frem til i høst harmonerte kursutviklingen med salgsrådet. For førsteplassen får han en BlackBerry fra hoffleverandør til finansmarkedet, Trigcom. Denne type telefon skal redusere dataforbruket med opptil 75 prosent, og er verdens sikreste mobile løsning. Hernes holder i tillegg varmen med den offisielle VM-genseren fra Dale of Norway og får faglig påfyll med Jon Mjølhus siste bok «Finansprodukter». Ambisjonen for analysenovisen et et fagrelevant opphold i utlandet, før han forfølger drømmen om en karriere i finansmarkedet.

-Jeg tror det lønner seg å få litt andre impulser. Altfor mange i Norge går rundt med skylapper rundt øynene. Senere vil jeg jobbe i meglerbransjen, åpenbart. Jeg skal bli aksjeanalytiker, det har jeg bestemt meg for, formidler Hernes.

Bjørnar Hernes blir belønnet med den ofisielle VM-genseren «Holmenkollen» levert av Dale of Norway, BlackBerry Pearl 9105 levert av Trigcom, samt finansbøker fra forfatter Jon Mjølhus.

Om forfatteren

Ann Jessica Lien var daglig leder for foreningsåret 2008. Satte deltakerrekorder, startet utviklingen, samt overgang til ny konkurranseplattform, og fikk på plass finansiering av ny webside i sin periode som formann. Initierte i tillegg omstrukturering, oppstart av analysekonkurransen samt navnebytte til Unge Aksjonærer.

Kommenter