Acquirit Securities har økt porteføljeverdien med ti prosent på én uke. Oppskriften har vært å være short under hele konkurransen.

Flere deltakere i konkurransen Studenter på børs har klart å benytte seg av den siste tidens børsfall. Til tross for en positiv utvikling på 11 prosent hittil i år og en stigning på drøyt én prosent sist fredag, endte forrige uke totalt sett i rødt. Det valgte Acquirit Securities fra Norges Handelshøyskole å dra nytte av. De var konkurransens beste lag forrige uke, med en avkastning på 10.6 prosent.

Short i alt

Medlemmene i laget er Sven Bratland, Audun Søreng og Jonas Klock som alle går på Norges Handelshøyskole i Bergen. Laget deltar for andre gang i aksjekonkurransen.   Fredag besto porteføljen til laget av Renewable Energy Corporation, Marine Harvest, Frontline og bear-derivatet OBXEDDBEAR og laget er i short-posisjon i samtlige investeringer.  Lagleder for Acquirit Securities, Jonas Klock, forteller at de har hatt den samme porteføljen i rundt to uker. – Vi har den siste tiden prøvd å satse på å gå imot markedet, og har ikke planer om å gjøre noen endringer i aksjesammensetningen vår fremover, forteller Klock til Unge Aksjonærer.

Tjener på nedleggelse

Av aksjene i porteføljen er det i hovedsak Marine Harvest og REC laget ser størst muligheter i. De profitterte i forrige uke på nedleggelsen av RECs waferproduksjon i Glomfjord og etter nyheten stupte aksjen 5.3 prosent.

Smell i Frontline

Lagets porteføljesammensetning har hele tiden har vært preget av veldig høy risiko og svært volatile aksjer. Siden aksjekonkurransens oppstart den 6.februar opplevde laget gode resultater og hevdet seg i toppen av konkurransen. – Det gikk veldig bra i starten, men omtrent midtveis gikk vi på en real smell siden vi hadde solgt aksjer i Frontline. Det var veldig synd, sier Klock.

Han sier videre at laget har benyttet seg av mye teknisk analyse og generelle markedsutsikter for å plukke ut aksjene. – Vi har sett etter støttemotstand, sett på ”candlesticks” og brukt RSI i analysene. Vi hører jo også på ekspertuttalelser, men bruker disse først og fremst til å forstå makroutsiktene og ikke til å plukke enkeltaksjer. Vi hører vel sånn sett kun på oss selv, sier laglederen.

Laget har ambisjoner om å klatre til topp ti sammenlagt innen konkurransen avsluttes den 13.april. – Vi er forberedt på å ta store sjanser fremover for å øke mulighetene våre. Det kan hende vi blir nødt til å finne flere aksjer og øke risikoen, avslutter Klock.

 

Artikkel i Finansavisen 27.03.12

 

Om forfatteren

Hans Iver Odenrud er 20 år og går andre året Bachelor i Business Administration på Handelshøyskolen BI. Medlem i UA siden høsten 2011. Er i tillegg økonomijournalist for studentavisen INSIDE.

Kommenter