Ukens lag kommer fra vestlandet og startet sin aktive aksjehandel for første gang dette semesteret. Studentene i Sør-Vest Invest satser på at oljesektoren vil gi brensel for videre klatring i 2. divisjonen.

Etter turbulente dager i det geopolitiske sfæren sitter Sør-Vest Invest og følger nøye med på hva som skjer i markedet, men har ingen fastsatt strategi når det kommer til å plukke de riktige aksjene.

- Vi følger med og leser nyheter hver dag, og prøver å være oppdatert på hva som skjer. Ut i fra dette prøver vi å være tidlig ute med å investere i selskaper vi tror vil ha en god oppgang på børsen.
Studentlaget står denne uken med en avkastning på over seks prosent og består av økonomistudentene Nils Henrik Haga, Christian Pinto og Joakim Herigstad fra BI Kristiansand og BI Stavanger.

Porteføljesammensetning

Sør-Vest Invest sitter for øyeblikket med longposisjoner i Seadrill, Aker Solutions, Norske Skogindustrier og OBX-bearderviat.

- Så langt har vi stort sett fokusert på selskaper innen olje- og energibransjen. Vi startet ganske forsiktig ved å handle aksjer i Norsk Hydro, da vi har lest at flere analytikere anbefalinger denne aksjen. Etter hvert startet vi å følge med på finansnyheter, og fant tidlig ut om det store oljefunnet, og investerte raskt i olje- og energiselskaper, samt selskaper som har relasjoner til oljeindustrien. For tiden prøver vi å “spre risikoen” over til andre sektorer, som for eksempel bankindustrien, forteller laglederen Nils Henrik Haga til Unge Aksjonærer.

Haga legger samtidig til at de har gjort endringer i porteføljen basert på fall i oljeprisen og har nå valgt å kjøpe i et par andre industrier, for å spre risikoen.

- Videre følger vi med på Algeta og Aker, og ser på disse om ganske attraktive. Algeta er det flere som har indikert til å være en ganske sikker investering, og Aker tror vil være interessante ettersom de fikk en stor del av kaken i oljefunnet.

Tror på stabilisering i markedet

Studentene tror at flere land vil begynne å hjelpe til i den gjeldskriserammede eurosonen.

- Nå som Kina har sagt seg villig til å hjelpe, kan det øke sannsynligheten for at investorene får tillitt til markedet igjen og at vi kanskje kan se en vekst i aksjekursene. I tillegg har EU bedt om hjelp fra G20-landene, vi kan håpe på en løsning vil kunne tre frem i forhåpentlig nærmeste fremtid. Fremover tror vi også at oljerelaterte aksjer vil bevege seg relativt stabilt og kanskje ser vi en videre oppgang på grunn av oljefunnet. Ellers har børsen hatt et enormt fall etter finanskrisen i 2008, og vi håper og tror at det snart må være over å begynne å stabilisere seg, i hvert fall hvis de får orden på gjeldskrisen i Europa, forteller Haga.

Bratt læringskurve

Etter å ha blitt aktive deltakere i aksjekonkurransen Studenter på Børs, har studentene hatt en bratt læringskurve innen aksjehandel.

- Vi har lært veldig mye på kort tid og anbefaler samtlige studenter i Norge å delta i denne aksjekonkurransen, avslutter studentene.

Om forfatteren

Jens Petter Skaug går Master i Strategic Management på Handelshøyskolen BI og har en bachelor i finans fra samme skole. Har vært med i foreningen siden 2008 og var styreleder fra 2009-2011. Han har i tillegg sittet i blant annet Shippingutvalget og vært fagansvarlig i Finansgruppen ved BI.

Kommenter