Siste uken av Studenter på Børs er allerede godt i gang, men pallplasseringene i eliteserien er langt i fra satt. Forrige ukes vinner, Up n Go, fra Trondheim Økonomiske Høgskole snuser på en pallplass.

Mens børsen falt over 3 prosent forrige uke, økte Up n Go sin porteføljeverdi med 1,5 prosent. Forklaring på dette er at de satt med longposisjoner i Gjensidige, Telenor og Deep Sea Supply, men har nå solgt aksjene for å ta ut gevinst i Gjensidige og Telenor, forteller Lagleder Marius Bordal til Unge Aksjonærer. Resten av gruppen består av Stig Rune Berg, Marco Eusebio, Petter Slåtsveen Breistrand, hvor alle tar mastergrad på TØH.

Diversifisert portefølje

Når studentene plukker ut aksjer foretrekker de å bruke fundamental analyse samtidig som de søker støtte i teknisk analyse før de gjør investeringer. – Nå sitter vi long i Statoil, Resources Ltd. og Bionor Pharma. Grunnen til at vi gikk inn i Statoil er basert på den langsiktige gassavtalen selskapet fikk med Centrica, samtidig som de selger seg ut av felt på norsk sokkel. Nedsalget styrker Statoils kapasitet til å fortsette satsingen på verdiskapedne vekst på norsk sokkel. Av de mer risikofylte investeringene har vi tatt inn WRL som slipper tall på torsdag der vi regner med gode nyheter. Samt Bionor Pharma som dukker opp i flere av porteføljene til meglerhusene, forteller studentene.

Utelukker banksektoren

Gjeldskrisen i Europa fortsetter å eskalere. Selv om det kommer nye regjeringer med nytt mot vil dette også betyr at en hel regjering skal organiseres, som vil si at det kan ta enda lenger tid før vi ser noen løsning på problemene. – Obligasjonsmarkedet er ute av kontroll. Et eksempel på dette er nyheten om at Moody’s er bekymret for veksten i Frankrike. Dersom Moody’s nedgraderer Frankrike fra AAA-vurderingen vil også EFSF bli nedgradert. Konsekvensene av det kan være alvorlige. Dette viser at det ikke bare er Hellas, Italia og Spania som har store utfordringer mtp. gjeld. På grunn av gjeldskrisen i EU har vi ikke investert noe i bankaksjer under konkurransen, sier Bordal.

BI Bergen på toppen

For første gang dette semesteret arrangerer Unge Aksjonærer skoleligaen og det er også her sterk kamp om hvem som stikker av med tittelen “beste aksjeskole”. Når det er kun tre dager igjen av aksjekonkurransen er det BI Bergen som kan vise til den største avkastningen, mens TØH puster Bergen i nakken. På tredjeplass finner vi Universitetet i Agder.

Det er ingen tvil om at det blir kniving helt frem til siste handelsminutt på Oslo Børs til fredag. Vi ønsker alle lagene lykke til med siste innspurt i aksjekonkurransen.

Om forfatteren

Jens Petter Skaug går Master i Strategic Management på Handelshøyskolen BI og har en bachelor i finans fra samme skole. Har vært med i foreningen siden 2008 og var styreleder fra 2009-2011. Han har i tillegg sittet i blant annet Shippingutvalget og vært fagansvarlig i Finansgruppen ved BI.

Kommenter